Mitsubishi Space Star - Kullanim Kilavuzu 2021 > Aracınızın dış kısmının temizlenmesi

Araç bakımı / Aracınızın dış kısmının temizlenmesi

Aşağıdakiler aracınız üzerinde kalırsa paslanma, solma ve lekelere neden olabilir, aracı olabildiğince kısa sürede yıkayın.

  • Deniz suyu, yol buz çözücü ürünleri.
  • Kurum ve toz, fabrikaların demir tozu, kimyasal madde (asitler, alkaliler, katran, vb.).
  • Kuş pisliği, böcek ölüleri, ağaç suyu, vb.

Yıkama

Yol yüzeyindeki kir ve tozdaki kimyasallar uzun süreli temas halinde bırakılırsa aracınızın boya kaplaması ve gövdesine hasar verebilir.

Sık yıkama ve vakslama aracınızı bu hasardan korumanın en iyi yoludur. Bu, yağmur, kar, tuzlu hava gibi çevresel unsurlardan korumada da etkili olur.

Aracı direk gün ışığında yıkamayın. Aracı gölgeye park edin ve tozu gidermek için su püskürtün. Sonra bol miktarda temiz su ve araç yıkama fırçası veya sünger kullanarak aracı yukarıdan aşağıya yıkayın.

Gerekliyse hafif bir araç yıkama sabunu kullanın. İyice durulayın ve yumuşak bir bezle silerek kurutun. Aracı yıkadıktan sonra kir kalabilecek kapılar, kaput vb. birleşme yerleri ve flanşlarını dikkatli bir şekilde temizleyin.

DİKKAT

  • Aracınız ya da tekerleğin alt kısmını yıkarken ellerinizi yaralamamaya dikkat edin.
  • Aracınızda yağmur sensörü silecekleri varsa aracı yıkamadan önce yağmur sensörünü devreden çıkarmak için silecek anahtarı kolunu "KAPALI" konumuna alın. Aksi takdirde silecekler ön cama su püskürtülmesi durumunda çalışır ve sonuçta hasar görebilir.
  • Fırçaları boyalı yüzeyi çizerek parlaklığını kaybetmesine neden olabileceğinden araç yıkama sistemini aşırı kullanmaktan kaçının.
  • Çizikler özellikle koyu renkli araçlarda görülebilir olur.
  • Motorun çalışmasını ters etkileyebileceğinden motor bölmesi içindeki elektrikli parçalara asla su püskürtmeyin veya sıçratmayın. Kaportanın altını yıkarken özellikle dikkatli olun, motor bölmesine su püskürtmemeye dikkat edin.
  • Bazı sıcak suyla yıkama ekipmanı tipleri araca yüksek basınç ve ısı uygular. Bunlar aracın reçineli parçalarında ısıya bağlı bozulma ve hasara neden olabilir ve aracın içini su basmasına yol açabilir. Bu doğrultuda:
  • Araç gövdesi ve yıkama nozülü arasında yaklaşık 70 cm veya daha fazla bir mesafe tutun.
  • Kapı camının çevresini yıkarken nozülü 70 cm üzerinde bir mesafede ve cam yüzeyine dik açılı olarak tutun.
  • Aracı yıkadıktan sonra frenleri kurutmak için fren pedalına birkaç defa hafifçe basarken aracı yavaş bir şekilde sürün.
  • Frenlerin ıslak bırakılması azalmış frenleme performansına yol açabilir.

    Ayrıca donma veya paslanmaya bağlı olarak çalışmama olasılığı da vardır, böylece araç hareket edemez.

  • Otomatik araç yıkama sistemi kullanırken kullanım kılavuzuna bakarak ya da araç yıkayıcı operatörüne danışarak aşağıdaki hususlara dikkat edin. Aşağıdaki prosedüre uyulmazsa aracınızda hasara yol açabilir.
  • Dış aynalar kapalı olmalıdır.
  • Anten sökülür.
  • Silecek kolu grubu bantlıdır.
  • Aracınızda arka spoyler varsa araç yıkayıcısı kullanmadan önce araç yıkama operatörüne danışın.
  • Aracınızda yağmur sensörlü silecekler varsa yağmur sensörünü devreden çıkarmak için silecek kolunu "OFF" konumuna alın.
  • Aracınızda Önden Çarpışmayı Hafifletme (FCM) sistemi varsa, sistemi kapatın.

Soğuk havada

Kışın bazı bölgelerdeki yollara yayılan tuz ve diğer kimyasalların araç gövdesi üzerinde zararlı etkisi olabilir. Dolayısıyla aracı mümkün olduğunda sık bir şekilde bakım talimatlarımıza göre yıkamalısınız. Soğuk havaların başlamasından önce ve sonra koruyucu uygulanması ve alt kısım korumasının kontrol edilmesi önerilir.

Aracınızı yıkadıktan sonra kapıların donmasını önlemek için kapıların çevresindeki lastik bölümlerdeki tüm su damlalarını silin.

NOT

Kapılardaki, kaputtaki, vb. fitillerin donmasını önlemek için silikon sprey uygulanmalıdır.

Vakslama

Aracın vakslanması boyaya toz ve yol kimyasallarının yapışmasını önlemeye yardımcı olur. Suyun yok edilmesine yardımcı olmak için aracı yıkadıktan sonra ya da en azından üç ayda bir vaks solüsyonu uygulayın.

Aracınızı direk gün ışığında vakslamayın.

Yüzeyler soğuduktan sonra vakslamalısınız.

Vaksın nasıl kullanılacağı hakkında bilgi için vaks kullanım kılavuzuna bakın.

DİKKAT

Yüksek aşındırıcı bileşimleri içeren vakslar kullanılmamalıdır.

Cilalama

Araç sadece boya lekelenmiş ya da parlaklığını kaybetmişse cilalanmalıdır. Mat cilalı parçalar ve plastik tamponlar cilalanmamalıdır, aksi takdirde parçalar lekelenir ya da boyalarına hasar verir.

Plastik parçaların temizlenmesi

Sünger veya güderi kullanın.

Araç vaksı tampon, kaplama veya lambaların gri veya siyah engebeli yüzeye yapılırsa yüzey beyazlaşır. Böyle bir durumda ılık su ve yumuşak bez veya güderi kullanarak silin.

DİKKAT

Plastik yüzey bölümüne hasar verebileceklerinden ovalama fırçası veya diğer sert aletler kullanmayın.

Plastik parçaların petrol, hafif yağ, fren hidrolikleri, motor yağları, gresler, boya tinerleri ve sülfürik asitle (akü elektroliti) temas ettirmeyin, aksi takdirde plastik parçalar çatlayabilir, lekelenebilir ya da rengi solabilir.

Plastik parçalara değerlerse yumuşak bir bez, güderi veya benzeri ve sulu nötr deterjan çözeltisiyle silin, sonra etkilenen parçaları hemen suyla durulayın.

Krom parçalar

Krom parçaların paslanması ve üzerinde lekeler oluşmasını önlemek için suyla yıkayın, iyice kurutun ve özel bir koruyucu kaplama uygulayın. Bu, kışın daha sık yapılmalıdır.

Alüminyum jantlar*

  1. Tekerlekler üzerine su püskürtürken sünger kullanarak kiri çıkarın.
  2.  Suyla kolayca çıkarılamayan herhangi bir kir üzerinde nötr deterjan kullanın.

    Tekerlekleri yıkadıktan sonra nötr deterjanı durulayın.

  3. Güderi veya temiz bez kullanarak tekerlekleri iyice kurulayın.

DİKKAT

  • Tekerlekler üzerinde fırça veya başka sert ekipman kullanmayın.

    Aksi halde jantlar çizilebilir.

  • Aşındırıcı madde içeren veya asidik veya alkalin olan herhangi bir temizleyici kullanmayın. Bunun yapılması jantların üzerindeki katmanın soyulmasına, renginin solmasına veya jantlarda leke oluşmasına neden olabilir.
  • Buharlı temizleyici veya herhangi bir başka araç ile doğrudan sıcak su uygulamayın.
  • Deniz suyu ve yol buz çözücüsü ile temas paslanmaya neden olabilir. Bu tür maddeleri olabildiğince çabuk durulayın.

Cam

Cam normalde sadece sünger ve su kullanarak temizlenebilir.

Cam temizleyici yağ, gres, böcek ölüleri, vb.

çıkarmak için kullanılabilir. Camı yıkadıktan sonra temiz, kuru, yumuşak bez ile silerek kurutun. Boyayı silmek için kullanılan bezi cam silmede asla kullanmayın, boyalı yüzeylerdeki vaks cama yapışabilir ve saydamlığı ve görüş özelliğini azaltabilir.

NOT

Bagaj kapısı camının içini temizlemek için her zaman yumuşak bez kullanın ve hasara neden olmayacak şekilde buğu çözücü ısıtıcı elemanı boyunca camı silin.

Silecek lastikleri

Silecek lastiklerindeki gres, ölü böcekler, vb.'yi çıkarmak için yumuşak bez ve cam temizleyici kullanın. Artık düzgün silmediklerinde silecek lastiklerini değiştirin.

Motor bölmesi

Kışın başı ve sonunda motor bölmesini temizleyin. Toz içeren yol kimyasalları ve diğer paslandırıcı materyallerin birikebileceği flanşlar, çatlaklar ve çevresel parçalara özellikle dikkat edin.

Bulunduğunuz bölgedeki yollarda tuz ve diğer kimyasal maddeler kullanılırsa motor bölmesini her üç ayda bir en az iki defa temizleyin.

Hasara neden olabileceğinden motor bölmesi içindeki elektrikli parçalara asla su püskürtmeyin veya sıçratmayın.

Yakındaki parçalar, plastik parçalar ve benzerlerini çatlatacak, lekeleyecek veya renklerini solduracak sülfürik asitle (akü elektroliti) temas ettirmeyin.

Temas ederlerse yumuşak bir bez, güderi veya benzeri ve sulu nötr deterjan çözeltisiyle silin, sonra etkilenen parçaları hemen bol suyla durulayın.

    Diger materyaller:

     Mitsubishi Space Star - Kullanim Kilavuzu 2021 > Aracınızın iç kısmının temizlenmesi

    Aracınızın içini su, temizleyici veya benzeriyle temizledikten sonra gölgelik, iyi havalandırılan bir yerde silin ve kurutun. NOT Bagaj kapısı camının içini temizlemek için her zaman yumuşak bez kullanın ve hasara neden olmayacak şekilde buğu çözücü ısıtıcı elemanı boyunca camı silin.

     Mitsubishi Space Star - Kullanim Kilavuzu 2021 > Bakım

     Citroen C1 - Kullanim Kilavuzu 2016 > Anahtarla motorun çalıştırılması/durdurulması

    Kontak anahtarı LOCK konumu. Direksiyon kolonu kilitlenir. ACC konumu. Aksesuarlar (ses sistemi, 12V soket...) kullanılabilir. ON konumu. Kontağın açılması. START konumu. Motorun başlatılması.

    Web sitede yeni - En popüler - Web Site haritası - Arama - © 2024 www.turkasegmenti.com 0.0051 -