Hyundai i10 - Kullanim Kilavuzu 2021 > Bluetooth Wireless Technology Sistemi eller serbest (varsa)

Konfor özellikleri / Bilgi ve Eğlence Sistemi / Bluetooth Wireless Technology Sistemi eller serbest (varsa)

Bluetooth Wireless Technology Sistemi eller serbest (varsa)

Bluetooth Wireless Technology Sistemi eller serbest (varsa)

Telefonunuzu, Bluetooth Wireless Technology yardımıyla kablosuz olarak kullanabilirsiniz.

  1. Çağrı /Cevaplamatuşu
  2.  Çağrı sonlandırmatuşu
  3. Mikrofon
  • Audio: Detaylı bilgi için, bu bölümdeki "AUDIO" (Radyo) kısmına bakınız.
  • Navigasyon: Bluetooth Wireless Technology eller serbest sistemi ile ilgili detaylı bilgiler ayrı olarak verilen bir kılavuzda açıklanmıştır.

Aracın radyosu nasıl çalışır?

FM Alıcısı

FM Alıcısı

AM ve FM radyo sinyalleri, bulunduğunuz şehirdeki yayın kuleleri üzerinden verilir. Bu sinyaller, aracınızın radyo anteni tarafından alınır. Radyo tarafından alınan bu sinyaller, daha sonra aracınızın hoparlörlerine aktarılır.

Aracınıza güçlü bir radyo sinyali geldiğinde, ses sisteminizde uygulanan hassas mühendislik sayesinde mümkün olan en iyi kalitede yayın sağlanır.

Ancak, bazı durumlarda aracınıza gelen sinyal güçlü ve net olmayabilir.

Bu durum; radyo istasyonu mesafesi, daha güçlü radyo istasyonlarının yakınlığı veya çevrede bina, köprü vb. büyük yapıların olması gibi etkenlerden kaynaklanabilir.

AM (MW, LW) alıcısı

AM (MW, LW) alıcısı

FM yayınlarına kıyasla, AM yayınları daha uzun mesafelerden alınabilmektedir.

Bunun nedeni, AM radyo dalgalarının düşük frekanslarda iletilmeleridir.

Bu uzun mesafeli, düşük frekanslı radyo dalgaları, atmosfere doğru düz doğrultuda ilerlemek yerine, yer küresinin kıvrımlarını takip edebilir. Ayrıca, karşılaştığı engellerin çevresinden dolaşır ve bunun sonucunda daha geniş bir sinyal kapsama alanına sahip olur.

FM radyo istasyonu

FM radyo istasyonu

FM yayınları yüksek frekansta iletilirler ve yer küresi kıvrımlarını izlemezler. Bu nedenle, FM yayınları genellikle radyo istasyonundan uzaklaştıktan sonra zayıflamaya başlar. Ayrıca FM sinyalleri, bina, dağ ve benzeri engellerden kolay etkilenir. Bu durum, radyonuzda bir arıza olduğunu düşünmenize yol açan birtakım dinleme sorunlarına neden olabilir. Aşağıdaki durumlar normaldir ve herhangi bir radyo arızası olduğunu göstermez:

FM radyo istasyonu

  • Sinyalde zayıflama - Aracınız radyo istasyonundan uzaklaştıkça, sinyal zayıflar ve ses azalmaya başlar.

    Böyle olduğunda, daha güçlü bir istasyon seçmenizi öneririz.

  •  Sinyalde Dalgalanma/Parazit - Radyo istasyonu vericisi ile radyonuz arasındaki zayıf FM sinyalleri veya büyük engeller, parazit veya dalgalanma seslerinin oluşmasına yol açarak sinyalleri bozabilir. Tiz seviyesinin düşürülmesi, parazit ortadan kalkana kadar bu etkiyi azaltabilir.

FM radyo istasyonu

  • İstasyon Karışması - FM sinyali zayıflamaya başladığında, aynı frekansa yakın daha güçlü sinyalleri olan bir başka radyo çalmaya başlayabilir.

    Bunun nedeni, radyonuzun en güçlü sinyalleri almak üzere tasarlanmış olmasıdır. Böyle olduğunda, sinyali daha güçlü bir istasyon seçiniz.

  •  Sinyal Sarkması - Farklı yönlerden alınan radyo dalgaları ses kalitesinde bozulmaya veya dalgalanmaya yol açabilir. Bu durum, aynı istasyondan alınan doğrudan veya yansımış sinyaller veya birbirine yakın frekanslarda iki istasyonun sinyallerinden kaynaklanabilir.

    Böyle olduğunda, bu durum düzelene kadar başka bir istasyon seçiniz.

Cep telefonu veya alıcı-verici telsiz kullanılması

Araç içinde cep telefonu kullanıldığında, ses sisteminde bir parazit oluşabilir.

Bu durum, ses sisteminde bir sorun olduğunu göstermez. Bu gibi durumlarda, cep telefonunuzu radyodan mümkün olduğu kadar uzakta kullanınız.

NOT

Araç içinde cep telefonu veya telsiz gibi bir haberleşme sistemi kullanıldığında, ayrı bir harici anten takılmalıdır.

Cep telefonu veya telsizin yalnızca dahili anten ile kullanılması, aracın elektrik sistemi üzerinde parazit yapabilir ve aracın güvenli çalışmasını olumsuz yönde etkileyebilir.

UYARI

Sürüş esnasında cep telefonu kullanmayınız.

Cep telefonu kullanmak için güvenli bir yerde durunuz.

    Diger materyaller:

     Hyundai i10 - Kullanim Kilavuzu 2021 > USB portu

    Bilgilendirme Orijinal olmayan bir HID (Xenon) far takılması durumunda, aracınızın ses sistemi ve elektronik cihazları arıza yapabilir. Parfüm, kozmetik yağ, güneş kremi, el losyonu ve oda spreyi gibi kimyasalların iç parçalara temas etmemesine dikkat ediniz. Bunlar renk değişimine veya hasara neden olabilir.

     Hyundai i10 - Kullanim Kilavuzu 2021 > Ses Sistemi (Dokunmatik Ekransız)

     Hyundai i10 - Kullanim Kilavuzu 2021 > Bilgi ve Eğlence Sistemi özellikleri

    USB Desteklenen ses formatları Ses dosyası özelliği DALGA formu ses formatları MPEG1/2/2.5 Audio Layer3 Windows Media Audio Ver 7.X/8.X Bit oranları MPEG1 (Layer3): 32/40/48/56/64/80/96/112/128/ 160/192/224/256/320 kbps MPEG2 (Layer3): 8/16/24/32/40/48/56/64/80/96/ 112/128/144/160 kbps MPEG2.5 (Layer3): 8/16/24/32/40/48/56/64/80/96/ 112/128/144/160 kbps WMA (Hızlı Seri): 48/64/80/96/128/160/192 kbps

    Web sitede yeni - En popüler - Web Site haritası - Arama - © 2024 www.turkasegmenti.com 0.0053 -