Bazı düşük hızdaki çarpışmalarda hava yastığı açılmayabilir. Hava yastıkları böyle durumlarda açılmayacak şekilde tasarlanmıştır. Çünkü emniyet kemerine ek bir koruma sağlama ihtiyacı olmayacaktır.
Ön hava yastıkları arkadan çarpmalarda açılacak şekilde tasarlanmamıştır.
Çünkü yolcular darbenin şiddetiyle arkaya doğru hareket eder. Bu durumda, açılan hava yastıkları herhangi bir ilave koruma sağlayamaz.
On hava yastıkları yandan çarpmalarda açılmayabilir. Çünkü yolcular çarpışmanın olduğu yönde hareket ederler, dolayısıyla yandan çarpmalarda ön hava yastığının açılması herhangi bir ilave koruma sağlayamaz.
Ne var ki, darbenin şiddetine bağlı olarak yan ve perde hava yastıkları açılabilir.
Açılı çarpışmalarda, darbenin şiddeti yolcuları hava yastığının ilave bir koruma sağlayamayacağı bir yöne hareket ettirebilir, bu durumda sensörler herhangi bir hava yastığını açmayabilir.
Darbeden hemen önce sürücüler genellikle sert fren yaparlar. Böyle bir sertfrenleme, aracın ön kısmının alçalmasına ve yerden yüksekliği kendisinden fazla olan bir aracın "altına girmesine" neden olur. Sensörlerin algıladığı yavaşlama ivmesi bu tür "altına girme" ile meydana gelen çarpışmalarda büyük ölçüde azalacağı için, hava yastığı açılmayabilir.
Devrilme kazalarında ön hava yastıkları açılmayabilir. Çünkü ön hava yastığının açılması yolculara ek bir koruma sağlamayacaktır.
Bilgilendirme
Yan ve perde hava yastıkları, bir devrilme halinde devrilme sensörleri tarafından tetiklendikleri takdirde açılabilir.
Araç donanımında yan ve/veya perde hava yastıkları varsa, bir yandan çarpma sonucunda devrilen aracın yan ve/veya perde hava yastıkları açılabilir.
Araç, direk veya ağaç gibi bir nesneye çarparsa, darbe noktası tek noktada yoğunlaştığı ve çarpma enerjisi araç yapısı tarafından emildiği için, hava yastıkları açılmayabilir.