Hyundai i10 - Kullanim Kilavuzu 2021 > Ilave emniyet kemeri güvenlik önlemleri

Güvenlik sistemi / Emniyet kemerleri / Ilave emniyet kemeri güvenlik önlemleri

Hamilelik döneminde emniyet kemeri kuiianımı

Hamileyken emniyet kemeri daima kullanılmalıdır.

Anne karnındaki bebeği korumanın en iyi yolu, daima emniyet kemeri takarak kendinizi korumaktır.

Hamile kadınlar daima bir kucak/omuz emniyet kemeri takmalıdır. Omuz kemerini, göğüslerinizin arasından ve sırtınızdan uzağa yönlendirerek göğsünüze çapraz yerleştiriniz. Kucak kemerini, göbeğinizin altından, basenin ve leğen kemiğinin üzerinden rahatça uyacak şekilde göbeğinizin altına yerleştiriniz.

UYARI

Kaza sırasında anne karnındaki bebeğin ciddi yaralanma ve ölüm riskini azaltmak amacıyla hamile kadınlar emniyet kemerinin kucak kısmını ASLA anne karnındaki bebeğin bulunduğu karın bölgesinin üzerine yerleştirmemelidir.

Emniyet kemeri kullanımı ve çocuklar

Bebek veya küçük çocuklar

Bazı ülkelerde, yükseltilmiş çocuk koltuğu dahil, çocukların onaylanmış çocuk emniyet sistemleri ile seyahat etmesini gerektiren yasal düzenlemeler vardır. Ülkeler arasında, çocuk koltuğu yerine emniyet kemerlerinin kullanılabileceği yaş sınırı farklıdır, bu nedenle ülkenizdeki özel gerekliliklerden ve seyahat ettiğiniz ülkelerden haberdar olmalısınız. Bebek ve/veya çocuk koltuğu arka koltuğa düzgün şekilde yerleştirilmeli ve monte edilmelidir. Daha fazla bilgi için, bu bölümdeki "Çocuk Emniyet Sistemleri" kısmına bakınız.

UYARI

Bebekleri ve küçük çocukları DAİMA çocuğun boyuna ve kilosuna uygun bir Çocuk Emniyet Sistemine oturtarak koruyunuz.

Çocuğun veya diğer yolcuların ciddi yaralanma ve ölüm riskini azaltmak için araç hareket halinde iken bir çocuğu ASLA kucağınızda veya kollarınızın arasında tutmayınız. Bir kaza anında ortaya çıkan şiddetli kuvvet çocuğun kollarınızdan kurtulup araç içinde savrulmasına neden olur.

Küçük çocukların bir kazada yaralanmalarını önlemek için en iyi yöntem, onları, arka koltuğa düzgün şekilde takılmış, ülkenizin Trafik Emniyeti Yönetmeliklerine uygun bir çocuk emniyet sisteminde oturtmaktır. Bir çocuk emniyet sistemi satın almadan önce, ülkenizin Trafik Emniyeti Yönetmeliklerine uygunluğunu kanıtlayan bir işaret taşıdığından emin olunuz. Emniyet sistemi çocuğunuzun boy ve kilosuna uygun olmalıdır. Bu bilgi için bu bölümdeki "Çocuk Emniyet Sistemine bakınız.

Büyük çocuklar

13 yaşın altında fakat yükseltilmiş bir çocuk koltuğu için çok büyük olan çocuklar, daima arka koltukta oturtulmalı ve burada bulunan kucak/omuz kemerlerini kullanmalıdır. Çocuğu güvenli şekilde korumak için, emniyet kemeri basenin üstünde durmalı ve omuz ve göğüs üzerinden geçmelidir.

Arada bir kemerleri kontrol ediniz.

Çocuğun hareketi ile kemer yerinden çıkabilir. Bir kaza anında, çocukların kazadan korunmalarının en güvenli yolu, arka koltuklarda uygun bir Çocuk Emniyet Sistemine oturtulmaları veya emniyet kemeri takmalarıdır.

13 yaşından büyük bir çocuğun ön koltuğa oturtulması gerekiyorsa, çocuk mevcut kucak/omuz emniyet kemeri takılarak koltuğa güvenli bir şekilde oturtulmalıdır ve koltuk en arka konuma getirilmelidir.

Kemerin omuz kısmı çocuğun boynuna veya yüzüne hafifçe temas ediyorsa, çocuğu aracın ortasına daha yakın oturtmayı deneyiniz. Omuz kemeri hala çocuğun boynuna veya yüzüne temas ediyorsa, çocuğun arka koltukta uygun şekilde ilave minderle yükseltilmiş bir koltuğa oturtulması gerekir.

UYARI

  • Büyük çocukların emniyet kemerlerinin takıldığından ve düzgün ayarlandığından daima emin olunuz.
  • Omuz kemerinin çocuğun yüzüne ve boynuna değmesine ASLA izin vermeyiniz.
  • Tek bir emniyet kemerinin bir çocuktan fazlası için kullanılmasına izin vermeyiniz.

Emniyet kemeri kullanımı ve yaralı kişiler

Yaralı bir kişi taşındığında, emniyet kemeri kullanılmalıdır. Bu konu ile ilgili olarak bir doktora danışınız.

Herkemer için biryolcu

İki kişi (çocuklar dahil) aynı anda kesinlikle tek bir emniyet kemeri takmaya kalkışmamalıdır. Böyle bir durumda kaza olduğunda ciddi yaralanmalar olabilir.

Koltuğa yatmayınız

Araç hareket halinde iken koltuk arkalığı yatırılmış konumda oturmak tehlikeli olabilir. Toka takılı olsa bile, koruma sisteminizin (emniyet kemerleri ve/veya hava yastıkları) koruma performansı, koltuk arkalığını yatırmanızla önemli ölçüde azalır.

Emniyet kemerlerinin düzgün çalışması için baseninize ve göğsünüze sıkıca oturması gerekir. Bir kaza sırasında, boyun yaralanmasına ve diğer başka yaralanmalara neden olacak şekilde emniyet kemerinden öne kayabilirsiniz.

Koltuğun arkası ne kadar geri yatarsa, yolcunun kucak kemerinin altından kayması veya boynunun omuz kemerine çarpması olasılığı da o derece artar.

UYARI

  • Araç hareket halinde iken, ASLA koltuk arkalığı yatırılmış durumda seyahat etmeyiniz.
  • Yatık durumdaki bir koltukta oturmak, çarpışma veya ani durma halinde ciddi veya ölümcül şekilde yaralanma olasılığınızı arttırır.
  • Sürücü ve yolcular daima arkalarına yaslanmış olarak, emniyet kemerleri takılı ve koltukları dik durumda oturmalıdırlar.

Emniyet kemerlerinin bakımı

Emniyet kemeri sistemleri kesinlikle sökülmemeli veya onarılmamalıdır.

Emniyet kemeri ve ilgili donanımlarının; kapı menteşeleri, kapılar veya yanlış kullanım nedeniyle hasar görmemiş olduğundan emin olunuz.

Periyodik kontrol

Bütün emniyet kemerleri herhangi bir aşınma veya hasara karşı düzenli olarak kontrol edilmelidir. Hasarlı herhangi bir parça mümkün olan en kısa sürede değiştirilmelidir.

Emniyetkemerlerinitemiz ve kuru tutunuz

Emniyet kemerlerinin temiz ve kuru tutulması gerekir. Emniyet kemerleri kirlendiğinde, sabun ve ılık su kullanarak temizlenebilir. Çamaşır suyu, boya, güçlü deterjanlar veya aşındırıcılar kayış kumaşına hasar vereceği için kullanılmamalıdır.

Emniyetkemerlerinin değiştirilmesi

Araç bir kaza geçirdikten sonra, emniyet kemeri aksamı tümüyle değiştirilmelidir.

Bu, belirgin bir hasar görülmüyor olsa bile yapılmalıdır. Bu konu hakkında HYUNDAI yetkili servisine başvurmanızı öneririz.

    Diger materyaller:

     Hyundai i10 - Kullanim Kilavuzu 2021 > Ön Gerdiricili Emniyet Kemeri

    Aracınız; sürücü, ön yolcu ve arka sol ve sağ taraf yolcular için ön gerdiricili emniyet kemerleri (Makara ön gerdirici ve EFD Acil Bağlama Sistemi) ile donatılmıştır.

     Hyundai i10 - Kullanim Kilavuzu 2021 > Çocuk emniyet sistemi (CRS)

     Citroen C1 - Kullanim Kilavuzu 2016 > Paspaslar

    Takma Sürücü tarafı paspası ilk takıldığında, yalnızca ekli torbada bulunan bağlantıları kullanınız. Diğer paspaslar yalnızca halının üzerine konulur.

    Web sitede yeni - En popüler - Web Site haritası - Arama - © 2024 www.turkasegmenti.com 0.0071 -