Hyundai i10 - Kullanim Kilavuzu 2021 > Kış Önlemleri

Yüksek kaliteli etilen glikol soğutucu kullanınız

Aracınız, soğutma sisteminde yüksek kaliteli etilen glikol ile teslim edilmektedir.

Aracınızda yalnız bu tip etilen glikol içeren soğutucu kullanılmalıdır; çünkü bu şekilde soğutma suyu içinde oksitlenme ve donma önlenmekte ve devridaim pompası yağlanmaktadır. Soğutma suyunun, Bölüm 8'de bulunan bakım şemasına göre değiştirilmesini veya tamamlanmasını sağlayınız. Kış mevsimi öncesinde, soğutucunuzun donma noktasının kış boyunca tahmin edilen sıcaklıklar için yeterli olup olmadığından emin olmak için soğutucunuzu kontrol ettiriniz.

Akü ve kabloların kontrolü

Kış sıcaklıkları akü performansına etki eder. Akü ve kabloları 8. bölümde belirtildiği gibi kontrol ediniz. Akü şarj seviyesi, HYUNDAI yetkili servisi veya bir servis istasyonu tarafından kontrol edilebilir.

Gerekiyorsa "kış yağı" kullanımı

Bazı bölgelerde kışın daha düşük viskoziteye sahip "kış yağı" kullanılması önerilir. Daha fazla bilgi için Bölüm 8'e bakınız. Kış yağının tipi hakkında emin değilseniz, HYUNDAI yetkili servisine başvurunuz.

Buji ve ateşleme sisteminin kontrolü Bujileri Bölüm 8'de anlatılan şekilde kontrol ediniz. Gerekirse değiştiriniz.

Ayrıca bütün ateşleme kablolarında ve bileşenlerinde çatlak, aşınma ve hasar kontrolü yapınız.

Kilitlerin donmaya karşı korunması

Kilitlerin donmasını önlemek için, anahtar deliklerine onaylanmış buz çözücü sıvı veya gliserin püskürtünüz. Bir kilit deliği buzla kaplanmışsa, buzu çözmek için üzerine onaylanmış buz çözücü sıvı püskürtünüz. Bir kilidin iç kısmı donmuşsa, ısıtılmış bir anahtarla çözmeye çalışınız. Yaralanmayı önlemek için ısıtılmış anahtarı dikkatle kullanınız.

Onaylı ve markalı antifrizli cam temizleyici kullanınız

Cam yıkayıcısının donmasını önlemek için, cam yıkama suyuna belirtilen onaylanmış cam yıkama antifriz çözeltisi ekleyiniz. Antifrizli cam yıkayıcı HYUNDAI yetkili servisinden ve çoğu yedek parça satıcısından temin edilebilir.

Araç boyasının zarar görmesini önlemek için motor soğutma suyu veya bir başka tip antifriz çözeltisi kullanmayınız.

El freninizin donmasına izin vermeyiniz

Bazı koşullarda, el freniniz çekili durumda donabilir.

Genellikle arka frenlerin çevresinde veya yakınlarında kar veya buzlanma varsa veya frenler ıslanmışsa bu durumla karşılaşılır. El freninin donma riski varsa, el frenini geçici olarak çekerek, vitesi (Otomatikleştirilmiş Manuel Şanzıman (AMT) için) N konumuna veya (Düz Şanzıman için) birinci vites veya geri vites konumuna alınız. Ayrıca aracın kaymaması için, arka lastiklere takoz koyunuz. Daha sonra el frenini indiriniz.

Araç altında buz ve kar birikmesini önleyiniz

Bazı koşullarda, araç altında çamurluk seviyesine kadar kar veya buz birikebilir.

Sert kış koşullarında araç sürerken, aracın altını düzenli olarak kontrol etmeli ve ön tekerlekler ile direksiyon bileşenlerinin engellenmediğinden emin olmalısınız.

Acil durum donanımlarını bulundurunuz

Hava koşullarına bağlı olarak, uygun acil durum donanımını beraberinizde taşımalısınız. Bu gibi ekipmanlar arasında, lastik zincirleri, çekme halatı veya zincirleri, el feneri, işaret fişekleri, kum, havlu, akü-şarj kabloları, buz kazıyıcı, eldivenler, tulum, örtü, battaniye, vb. yer alır.

Motor bölmesine yabancı nesneler veya malzemeler yerleştirmeyiniz

Motor bölmesine herhangi bir nesne veya malzeme koymak motor arızasına veya yanmasına neden olabilir, çünkü bunlar motorun soğutulmasını engelleyebilir.

Bu tür hasarlar üretici garantisinin kapsamına girmez.

    Diger materyaller:

     Hyundai i10 - Kullanim Kilavuzu 2021 > Karlı veya buzlu yol koşulları

    Sert kış koşulları hızlı lastik aşınmalarını ve diğer sorunları beraberinde getirir. Kışın sürüş sırasında, bu sorunları asgariye indirmek için aşağıda verilmekte olan önerileri yerine getirmelisiniz:

     Hyundai i10 - Kullanim Kilavuzu 2021 > Araç ağırlığı

    Sürücü kapısı eşiğindeki iki etiket, aracınızın ne kadar ağırlık taşıyabilecek şekilde tasarlandığını gösterir: Lastik ve Yük Bilgilendirme Etiketi ve Tip Onay Etiketi Aracınızı yüklemeden önce, aracınızın ağırlık derecelerini aracın özelliklerinden ve aracın Tip Onay Etiketi'nden öğrenmek için aşağıdaki şartlara dikkat ediniz:

     Fiat 500 - Kullanim Kilavuzu 2015 > Emniyet kemerlerinin kullanımı

    Emniyet kemeri, göğüs dik bir biçimde koltuk sırtlığına tamamıyla dayanmış durumdayken takılmalıdır. Emniyet kemerlerini bağlamak için A dilini alarak "klik" sesini duyana kadar B kilidinin içine yerleştiriniz. Kemeri takarken eğer kemer sıkışırsa, kısa bir bölümünün geriye sarılmasına izin verip, yavaşça yeniden dışarı doğru çekiniz. Kemeri serbest bırakmak için butona (C) basınız. Dik yokuşlarda kemer kilitlenebilir.

    Web sitede yeni - En popüler - Web Site haritası - Arama - © 2025 www.turkasegmenti.com 0.0044 -