Araç hareket halinde iken koltuk arkalığı yatırılmış konumda oturmak tehlikeli olabilir. Toka takılı olsa bile, koruma sisteminizin (emniyet kemerleri ve/veya hava yastıkları) koruması, koltuk arkalığını yatırmanızla önemli ölçüde azalır.
UYARI
Araç hareket halinde iken, ASLA koltuk arkalığı yatırılmış durumda seyahat etmeyiniz.
Yatık durumdaki bir koltukta oturmak, çarpışma veya ani durma halinde ciddi veya ölümcül şekilde yaralanma olasılığınızı arttırır.
Sürücü ve yolcular DAİMA arkalarına yaslanmış olarak, emniyet kemerleri takılı ve koltukları dik durumda oturmalıdır.
Emniyet kemerlerinin düzgün çalışması için baseninize ve göğsünüze sıkıca oturması gerekir. Koltuk arkalığı yatırıldığı zaman, emniyet kemeri göğsünüze tam oturmayacağı için görevini yapamaz.
Emniyet kemeri gövdenizi tutmayacağı için yararlı olamaz.
Bir kaza sırasında, boyun yaralanmasına ve diğer başka yaralanmalara neden olacak şekilde emniyet kemerinden öne kayabilirsiniz.
Koltuğun arkası ne kadar geri yatarsa, yolcunun kucak kemerinin altından kayması veya boynunun omuz kemerine çarpması olasılığı da o derece artar.
Koltuk minderi yükseklik ayarı (sürücü koltuğu için, varsa)
Koltuk minderinin yüksekliğini değiştirmek için:
Kol Desteği (sürücü koltuğu için, varsa)
Kullanmak için, kol dayanağını aşağıya doğru çekiniz.
Koltuk cebi (varsa)
Koltuk arkalığı cebi, ön yolcu koltuklarının arkasında bulunur.
DİKKAT
Koltuk ceplerine ağır veya keskin nesneler koymayınız. Bunlar, kaza sırasında cepten çıkabilir ve oturanları yaralayabilir.
Arka koltuklar
Arka koltuk arkalıkları, uzun eşyaların taşınmasını kolaylaştırmak ya da aracın bagaj kapasitesini artırmak için katlanabilir.
UYARI
Bu uygun bir oturma pozisyonu değildir ve bu pozisyonda emniyet kemerleri kullanılamaz. Bu durum, bir kaza veya ani durma sırasında ciddi yaralanmalara ve hatta ölüme neden olabilir.
Katlandığı zaman, koltuk arkalığının arka emniyet kemerine takılmasını önleyecektir.
Arka koltuğu kullanmak için, koltuk arkalığını yukarı kaldırınız ve arkaya doğru itiniz. Koltuk arkalığını klik sesi duyuluncaya kadar iyice itiniz. Koltuk arkalığının yerine kilitlendiğinden emin olunuz.
Arka koltuk arkalıklarını dik duruma getirirken arka emniyet kemerlerini doğru konumlarına getirmeyi unutmayınız.
UYARI
Katladıktan sonra arka koltuk arkalığını dik konuma getirdiğinizde: Emniyet kemerine veya tokasına hasar vermemek için dikkatli olunuz.
Emniyet kemeri kayışının ve tokasının arka koltuğa takılmasına veya sıkışmasına izin vermeyiniz.
Arkalığın üst kısmını iterek, koltuk arkalığının dik konumuna tamamen kilitlendiğinden emin olunuz. Aksi halde, bir kazada veya ani duruşta koltuk katlanabilir ve eşyaların yolcu kabinine girmesine neden olabilir, bu da ciddi yaralanma veya ölümle sonuçlanabilir.
DİKKAT
UYARI
Yük
Yüklerin bir çarpışmada savrularak araçta bulunanları yaralamasına engel olmak için, daima sabitlenmeleri gerekmektedir. Eşyaları uygun bir şekilde emniyet altına alınmadıkları sürece arka koltuklara yerleştirmeyiniz.
Aksi halde bir çarpışma sırasında ön taraftaki yolculara çarpabilirler.
UYARI
Eşya yükleme
Eşya yüklerken veya boşaltırken, kontağın kapalı, otomatikleştirilmiş manuel vitesin N (Boş) konumunda veya düz vitesin R (Geri vites) veya 1. vites konumunda ve el freninin güvenli bir şekilde çekilmiş olduğundan emin olunuz. Bu adımların ihmal edilmesi, vitesin istemeden başka bir konuma getirilmesi halinde aracın hareket etmesine neden olabilir.