Vites kolu konum göstergesi yanıp sönerse
Sürüş esnasında vites kolu konum göstergesi yanıp sönerse, otomatik şanzıman sistemi arızalanmış veya CVT sıvı sıcaklığı aşırı yükselmiş olabilir.
CVT arızası veya CVT yağ sıcaklığı yüksek olmasa da aracı "L" (DÜŞÜK) Araç dururken "L" göstergesi yanıp sönüyorsa, CVT arızası vardır veya CVT yağ sıcaklığı yüksektir.
"L" (DÜŞÜK) konumunu kullanırken CVT arızası veya yüksek yağ sıcaklığı durumu olup olmadığını anlamak için, araç durduğunda yanıp sönme durumu kontrol edilebilir.
NOT
l Vites kolu konum ekranındaki "A", sadece CVT konum anahtarında bir sorun olması durumunda yanıp söner.
Normal sürüş esnasında görülmez.
DİKKAT
Bu durumda derhal aracı güvenli bir yere park edin ve aşağıdaki işlemleri uygulayın: [Gösterge lambası hızlıca (saniyede bir) yanıp sönüyorsa, CVT yağı aşırı ısınmıştır.] Aracınızı güvenli bir yere park edin, fakat motoru kapatmayın. Vites kolunu "P" (PARK) konumuna getirin ve kaputu açın.
Motoru rölantide çalıştırın.
Bir süre sonra gösterge lambasının yanıp sönmediğini onayla. Gösterge lambası artık yanıp sönmüyorsa, sürüşe devam etmeniz güvenlidir.
Gösterge lambası yanıp sönmeye devam ediyorsa, derhal bir MITSUBISHI MOTORS Yetkili Servisi ile irtibata geçin.
[Gösterge lambası yavaş (2 saniyede bir) yanıp sönüyorsa, bir arıza nedeniyle CVT güvenlik elemanı devreye girmiş olabilir.] Aracı hemen bir MITSUBISHI MOTORS Yetkili Servisine kontrol ettirin.
CVT'nin kullanımı
DİKKAT
DİKKAT
Araç duruyorken, fren pedalı basılı olarak motor devrini yükseltmeyin.
Aksi takdirde CVT hasar görebilir.
Ayrıca, vites kolu "D" (SÜRÜŞ) konumundayken fren pedalını basılı tutarak gaz pedalına bastığınızda, motor devri aynı işlemleri vites boştayken gerçekleştirdiğiniz durumdaki kadar yükselmeyebilir.
Sollama sırasında hızlanma
"D" (SÜRÜŞ) konumunda ani hızlanma elde etmek için gaz pedalına sonuna kadar basın.
CVT otomatik olarak vites küçültecektir.
Yokuş yukarı/aşağı sürüş
YOKUŞ YUKARI SÜRÜŞ
Gaz pedalı bırakılsa dahi, şanzıman gereksiz vites yükseltmeleri engelleyerek muntazam bir sürüş sağlar.
YOKUŞ AŞAĞI SÜRÜŞ
Şanzıman, şartlara bağlı olarak, daha güçlü bir motor frenlemesi elde etmek için otomatik olarak vites küçültür. Bu işlem, normal freni kullanma gerekliliğinizi azaltabilir.
Bekleme
Trafik lambaları vb. kısa süreli beklemelerde, fren pedalına basılarak araç viteste ve sabit konumda tutulabilir.
Motor çalışır vaziyette daha uzun beklemeler için, aracı fren pedalı ile hareketsiz tutarken vites kolunu "N" (BOŞ) konumuna getirin ve el frenini çekin.
DİKKAT
Eğimli zeminlerde, CVT viteste olarak aracı asla gaz pedalını kullanarak sabit tutmaya çalışmayın, daima el frenini ve/veya fren pedalını kullanın.
Park
Aracı park etmek için öncelikle tamamen durdurun, el frenini tam olarak çekin ve ardından vites kolunu "P" (PARK) konumuna getirin.
Aracı gözetimsiz bırakacaksanız mutlaka motoru durdurun ve anahtarı yanınıza alın.
NOT
Yokuşta vites kolunu "P" (Park) konumuna getirmeden önce el frenini çektiğinizden emin olun. El frenini çekmeden vites kolunu "P" (PARK) konumuna getirirseniz, aracı tekrar hareket ettireceğiniz zaman vites kolunun "P konumundan alınması zor olabilir ve bu işlem için vites koluna büyük bir kuvvet uygulanması gerekebilir.
CVT vites değiştirmiyorsa
Sürüş sırasında şanzıman vites değiştirmezse veya yokuş yukarı kalkış sırasında aracınız yeterli hıza ulaşamazsa, şanzımanda bir güvenlik donanımının devreye girmesine yol açan normal dışı bir durum vardır. Aracınızı derhal kontrol ettirmenizi öneririz.