Fiat 500 - Kullanim Kilavuzu 2015 > Çocuklarin güvenli̇ bi̇r şeki̇lde taşinmasi

Güvenli̇k si̇stemleri̇ / Çocuklarin güvenli̇ bi̇r şeki̇lde taşinmasi

Bir çarpışma anında en iyi koruma için tüm yolcular oturur durumda ve yeterli tutma sistemiyle kuşanmış olmalıdırlar.

Bu özellikle çocuklar için daha da önemlidir (otomobiliniz 2003/20/EC Avrupa direktiflerine uymaktadır).

Çocukların başları; vücut ağırlıklarıyla kıyaslandığında yetişkinlerinkinden daha büyük ve ağırken, kas ve kemik yapıları da tam olarak gelişmemiştir.

Bir çarpışma, ani frenleme veya ani manevra durumlarında yaralanma riskini en aza indirmek için yetişkinler için olan emniyet kemeri haricinde doğru taşıma sistemleri gereklidir. Çocuklar emniyetli ve konforlu şekilde taşınmalıdır.

Çocuğun özelliklerine bağlı olarak olabildiğince uzun süre (en azından 3 veya 4 yaşına kadar) yönü aracın sürüş yönünün tersine doğru bakan çocuk emniyet koltuklarında taşınmalıdır. Bu konum bir çarpışma anında en güvenli konumdur.

Çocuk emniyet koltuğunun seçimi, ilgili çocuğun ağırlığına bağlıdır. Birçok farklı çocuk emniyet koltuğu bulunmaktadır ancak kullanacak olan çocuğa uygun olan koltuğu seçmek çok önemlidir.

En iyi çocuk koruyucu sistemleri üzerinde yapılan araştırmaların sonuçları, Avrupa Standardı ECE-R44 içinde yer almaktadır. Bu standart aşağıda beş grupta belirtilen koruyucu sistemlerin kullanımını şart koşar:

  • Grup 0 - 10 kg ağırlığa kadar
  • Grup 0+ - 13 kg ağırlığa kadar
  • Grup 1 - 9-18 kg arası
  • Grup 2 - 15-25 kg arası
  • Grup 3 - 22-36 kg arası

1,50 m'den daha uzun boylu olan çocuklar, koruyucu sistemlerin kullanımı açısından yetişkin olarak kabul edilirler ve normal emniyet kemerini kullanabilirler.

Tüm koruyucu sistemlerde onay bilgileri bulunmalı ve sisteme emniyetli şekilde bağlanmış, sökülemeyen bir etiket üzerinde kontrol edildiğini gösteren işaret bulunmalıdır.

Her bir ağırlık grubundaki çocukların Fiat marka otomobiller için özel olarak tasarlanmış ve denenmiş Fiat Aksesuar Serisinde bulunan çocuk koruyucu sistemlerini kullanmalarını tavsiye ediyoruz.

GRUP 0 ve 0+

  • 13 kg ağırlığa kadar olan bebekler; bebeğin başını destekleyen ve arka tarafa bakar şekilde monte edilen özel tipte koruyucu koltuklara oturtulmalıdır.
  • Koruyucu koltuk, otomobilin koltuğuna emniyet kemeri ile bağlanır, çocuğun da koruyucu koltuğun kemerleri ile bağlanmış olması gerekir.

GRUP 0 ve 0+

GRUP 1

  • 9 kg ve 18 kg arası ağırlıkta olan çocuklar, ön tarafında yastıklar bulunan çocuk koruyucu koltuklarına, öne bakar şekilde oturtulmalıdır.

GRUP 1

GRUP 2

  • 15-25 kg arasındaki çocuklar doğrudan otomobilin emniyet kemerleriyle bağlanabilirler.

Koltuğun tek fonksiyonu çocuğu emniyet kemerine göre doğru konumda tutmak, böylece çapraz kısmın boyun yerine göğüse ve enine kısmında çocuğun karın boşluğu yerine leğen kemiğine oturmasını sağlamaktır.

GRUP 2

GRUP 3

  • 22 kg ve 36 kg arası ağırlıkta olan çocuklar için, çocuğun sırtının koltuk sırtlığından uzaklaştırılmasını sağlamak üzere bir destek kullanılmasını gerektirmez.

Şekil 67 arka koltukta çocuk koltuğunun uygun şekilde yerleştirilmesini göstermektedir.

1,50 m'den daha uzun boylu çocuklar yetişkinler gibi emniyet kemeri takabilirler.

GRUP 3

Yolcu tarafi koltuklari i̇le çocuk koltuğu kullaniminin uygunluk tablosu

Fiat, çocuk koltuklarının otomobilin değişik yerlerine montajı ile ilgili 2000/3/EC Avrupa direktiflerine aşağıdaki tabloda gösterildiği şekilde uymaktadır:

Yolcu tarafi koltuklari i̇le çocuk koltuğu kullaniminin uygunluk tablosu

U = Belirtilen "grup"lar için Avrupa ECE-R44 düzenlemelerine göre "Universal" kategoriye giren koruyucu sistemlerin uygunluğu.

Araçlarda çocuk taşınırken uyulması gereken kurallar aşağıda özetlenmiştir:

Bir kaza olması durumunda; araç içindeki en güvenli yer arka koltuk olduğundan, çocuk koruyucu sistemleri arka koltuğa monte edilmelidir.

Yolcu hava yastığı devreden çıkartılmışsa, gerçekten devreden çıkartıldığından emin olmak için her zaman gösterge  panelindeki uyarı lambasını kontrol ediniz.

Çocuk koruyucu koltuğunun montajı ile ilgili imalatçı firma tarafından verilen talimatlara uyunuz. Bu talimatları, aracın belgeleri ve bu el kitabı ile birlikte saklayınız. Montaj talimatı olmayan çocuk koruyucu sistemlerini kullanmayınız.

Emniyet kemerini çekerek, doğru bağlandığını her zaman kontrol ediniz.

Bir çocuk koruyucu sistemine aynı anda sadece bir çocuk bağlanabilir. Bir çocuk koruyucu sistemi ile asla iki çocuk taşımayınız.

Seyahat esnasında çocuğun yanlış oturmasına veya kemerleri çözmesine izin vermeyiniz.

Emniyet kemerinin çapraz kısmının, çocuğun kolunun altına veya sırtının arkasına gelmesine asla izin vermeyiniz.

Kucağınızda kesinlikle çocuk veya bebek taşımayınız. Ne kadar güçlü olursa olsun, bir kaza anında hiç kimse bir çocuğu tutamaz.

Bir kaza durumunda koltuğu yenisi ile değiştiriniz.

    Diger materyaller:

     Fiat 500 - Kullanim Kilavuzu 2015 > Emni̇yet kemerleri̇ni̇n kullanimi i̇le i̇lgi̇li̇ genel bi̇lgi̇ler

     Fiat 500 - Kullanim Kilavuzu 2015 > "Isofix" çocuk emni̇yet si̇stemi̇ni̇n montaji

    Yeni Avrupa standartlarına uygun bu sistem bebeklerin taşınması için öngörülmüştür. Universal Isofix çocuk emniyet (kemeri) sistemlerinin yanı sıra geleneksel çocuk emniyet (kemeri) sistemleri de monte edilebilir.

     Hyundai i10 - Kullanim Kilavuzu 2021 > Araç iç ve dış bakımı

    Dış bakım Aracın dışı ile ilgiligenel uyarı Bir kimyasal temizleyici veya cila kullanırken etiketteki talimata uyulması çok önemlidir. Etikette görülen tüm dikkat ve uyarı talimatlarını okuyunuz. Boya bakımı

    Web sitede yeni - En popüler - Web Site haritası - Arama - © 2024 www.turkasegmenti.com 0.0053 -