Hyundai i10 - Kullanim Kilavuzu 2021 > Acil Durumda Aracın Çekilmesi

Acil önlemler / Aracın çekilmesi / Acil Durumda Aracın Çekilmesi

Ön_

Ön_

Arka

Arka

Eğer aracın çekilmesi gerekiyorsa, bunun HYUNDAI yetkili servisi veya ticari bir kurtarma şirketi tarafından yapılmasını öneririz.

Acil bir durumda kurtarma servisi bulunamıyorsa, aracınız, ön (veya arka) tarafta bulunan acil çekme kancasına tespit edilen halat veya zincir ile çekilebilir.

Bir halat veya zincirle aracı çekerken çok dikkatli olun. Çekilen araç içinde direksiyon ve frenleri kullanacak bir sürücü bulunmalıdır.

Bu şekilde çekme, sadece sert zeminli yollarda, kısa bir süre için ve düşük hızda yapılabilir. Ayrıca, tekerlekler, akslar, güç aktarma organları, direksiyon ve frenler iyi durumda olmalıdır.

DİKKAT

Araç çekildiği zaman sürücü, yönlendirme ve frenleme amacıyla aracın içinde olmalıdır. Sürücü dışındaki yolcular araçta olmamalıdır.

Daima aşağıdaki acil durum çekme önlemlerini takip ediniz:

  • Kontak anahtarını ACC konumuna getiriniz, böylece direksiyon kilitlenmez.
  • Vitesi N (Boş) konumuna alınız.
  • El frenini indiriniz.
  • Fren pedalına normalden daha kuvvetli basınız.
  • Elektrik destekli direksiyon sistemi çalışmayacağı için direksiyonu daha büyük bir kuvvetle çevirmeniz gerekecektir.
  • Aracınızı çekmek için, aracınızdan daha ağır bir araç kullanınız.
  • Her iki aracın sürücüsü de birbirleriyle sık sık haberleşmelidir.
  • Acil çekme işleminden önce, kancanın çatlak veya hasarlı olup olmadığını kontrol ediniz.
  • Çekme halatı veya zincirini sağlam şekilde kancaya bağlayınız.
  • Kancayı aniden kuvvetle çekmeyiniz.

    Devamlı ve dengeli kuvvet uygulayınız.

Acil Durumda Aracın Çekilmesi

  • Uzunluğu 5 m'den kısa olan bir çekme halatı veya zinciri kullanınız.

    Çekme halatı veya zincirin ortasına daha iyi görünmesi için beyaz veya kırmızı bir bez (yaklaşık 30 cm uzunluğunda) takınız.

  • Çekme sırasında, çekme halatı veya çekme zinciri gergin ve sıkı olacak şekilde dikkatlice sürünüz.
  • Aracı çekmeden önce, Otomatikleştirilmiş Manuel Şanzımanlı (AMT) araç için şanzıman yağı kaçakları olup olmadığını kontrol ediniz. Eğer Otomatikleştirilmiş Manuel Şanzıman (AMT) yağı kaçağı varsa, mutlaka düz dorseli çekici veya iki tekerlekli çekici kullanılmalıdır.

NOT

Aracı hareket ettirmek veya çalıştırmak için çekme sırasında halattaki veya zincirdeki gerilimi sabit tutabilmek için kademeli şekilde ve yavaşça aracı yavaşlatınız veya hızlandırınız, aksi takdirde çekme kancaları ve araç zarar görebilir.

Çekme sırasında aracınıza ve araç parçalarına hasarı önlemek için:

  • Çekme kancaları kullandığınızda, daima dümdüz ileri doğru çekiniz.

    Yandan veya dik açıyla çekmeyiniz.

  • Çekme kancalarını bir aracı çamurdan, kumdan veya aracın kendi gücüyle kurtulamadığı başka bir durumdan kurtarmak için kullanmayınız.
  • Şanzımana ciddi hasarlar vermemek için, çekme hızınız 15 km/sa.ile sınırlı olmalı ve çekilecek mesafe 1,5 km'yi aşmamalıdır. (Otomatikleştirilmiş Manuel Şanzımanlı (AMT) araç için)
  • Araç saatte 25 km'lik hızla veya 20 km'den az bir mesafe içinde çekilmelidir (Düz şanzımanlı araç için).

    Diger materyaller:

     Hyundai i10 - Kullanim Kilavuzu 2021 > Çekme işlemi

    [A] : Çekme Aracı Eğer acil durumda çekme gerekiyorsa, bunun HYUNDAI yetkili servisi veya ticari bir kurtarma şirketi tarafından yapılmasını öneririz.

     Hyundai i10 - Kullanim Kilavuzu 2021 > Acil durum malzemeleri

    Aracınız, acil durumlarda yardımcı olmak üzere acil durum malzemelerine sahiptir. Yangın söndürücü Küçük bir yangın çıkarsa ve yangın söndürücüyü kullanmayı biliyorsanız, aşağıdaki maddeleri dikkatlice uygulayınız. Yangın söndürücü üzerinde bulunan ve kolun kaza ile basılmasını engelleyen emniyet pimini çekiniz.  Söndürücünün püskürtücüsünü yangının tabanına doğru yöneltiniz. Yangından yaklaşık olarak 2.5 m uzakta durun ve söndürücüyü püskürtmek için kolu sıkınız. Kolu bırakırsanız, püskürme durur.  Söndürücünün püskürtücüsünü yangının tabanında ileri geri hareket ettiriniz.

     Mitsubishi Space Star - Kullanim Kilavuzu 2021 > Önden çarpışma uyarı işlevi

    Sistem aracınızın öndeki bir araca veya yayaya çarpma ihtimali olduğuna karar verdiği takdirde, bu işlev gösterge lambasının yanıp sönmesiyle ve sesli alarmlar vermek suretiyle sizi muhtemel tehlikeye karşı uyarır. Bu işlev devreye girdiğinde sesli uyarı verilir ve aynı anda gösterge lambası yanıp sönmeye başlar.

    Web sitede yeni - En popüler - Web Site haritası - Arama - © 2025 www.turkasegmenti.com 0.0057 -