Mitsubishi Space Star - Kullanim Kilavuzu 2021 > Düz şanzıman

Çalıştırma ve sürüş / Düz şanzıman

Vites kolunun topuzunda vites yolları gösterilmiştir. Vites değiştirirken debriyaj pedalına sonuna kadar basın. Kalkış için, debriyaj pedalına sonuna kadar basın ve vites kolunu yavaşça çalıştırarak 1. veya Geri Vitese (R) geçin.

Ardından, gaz pedalına basarken debriyaj pedalını yavaşça bırakın.

DİKKAT

  • Araç ileri yönde hareket ederken geri vitese geçmeyin.. Bunun yapılması şanzımana hasar verebilir.
  • Sürüş sırasında ayağınızı debriyaj pedalının üzerine yaslamayın. Debriyajın hızlı aşınmasına neden olabilir.
  • Aracı "N" (Boş) konumunda sürmeyin.
  • Vites koluna elinizi dayamayın; vites çatallarında erken aşınma meydana gelebilir.

NOT

  • Soğuk havalarda şanzıman yağı ısınana kadar vites geçişinde zorlanma olabilir.

    Bu durum normaldir ve şanzımana zarar vermez.

  • vitese geçmekte zorluk yaşıyorsanız, debriyaj pedalına yeniden basın; ardından vites değiştirmek daha kolay olacaktır.
  •  5. vitesten geri vitese (R) geçmek için, vites kolunu önce "N" (Boş) konumuna ve ardından "R" (Geri Vites) konumuna getirin.
  • Geri vitese (R) geçerken gıcırdama sesini engellemek için, araç durdurulduktan sonra kavrama pedalına basarken yaklaşık 3 saniye bekleyin.

Vites değiştirme

Motor devrine göre vites değiştirmeye daima dikkat edin. Uygun vites değişimi yakıt tasarrufu sağlar ve motorun ömrünü uzatır.

Yüksek hızda vites küçültmekten kaçının; aksi takdirde motor aşırı devir yapabilir ve zarar görebilir.

NOT

Vites göstergesi yakıt tasarruflu sürüş için tavsiye edilen vitesleri gösterir. Vites yükseltme önerisi için vites küçültme önerisi için gösterilir.

Olası sürüş hızları

Yüksek hızda vites küçültmekten kaçının; aksi takdirde motor aşırı devir yapabilir ve zarar görebilir.

Azami yakıt tasarrufu için, araç hızı uygun olduğunda 5. vitesi kullanın.

    Diger materyaller:

     Mitsubishi Space Star - Kullanim Kilavuzu 2021 > Motorun otomatik olarak yeniden çalıştırılması

    Manuel şanzımanlı araçlarda, vites kolu "N" (Boş) konumundayken debriyaj pedalına basın gösterge lambası kapanır ve motor otomatik olarak tekrar çalışır.

     Mitsubishi Space Star - Kullanim Kilavuzu 2021 > Otomatik şanzıman INVECSIII CVT (Akıllı ve Yenilikçi Araç Elektronik Kumanda Sistemi III)

    CVT yol ve sürüş koşulları doğrultusunda sürekli ve otomatik olarak vites değiştirir. Bu özellik, muntazam sürüş ve mükemmel yakıt verimliliği elde etmeye yardımcı olur.

     Mitsubishi Space Star - Kullanim Kilavuzu 2021 > Gösterge ve uyarı lambaları

    Uzun far gösterge lambası Elektrikli direksiyon sistemi (EPS) uyarı lambası Lastik basınç takip sistemi uyarı lambası Sinyal gösterge lambaları/Dörtlü flaşör gösterge lambaları Ön sis farı gösterge lambası* Arka sis farı gösterge lambası Kapı açık uyarı lambası Ayrıntılar için lütfen "Uyarı verilmesi" konusunda bakın.(Varsa) Pasif Güvenlik Sistemi (SRS) uyarı lambası Yüksek soğutma suyu sıcaklığı uyarı lambası (kırmızı) Düşük soğutma sıvısı sıcaklığı gösterge lambası (yeşil) Motor kontrol uyarı lambası Yağ basıncı uyarı lambası Şarj uyarı lambası Fren uyarı lambası Kilitlenme önleyici fren sistemi (ABS) uyarı lambası* Çoklu bilgi ekranı Ayrıntılar için lütfen "Uyarı verilmesi" konusunda bakın.(Varsa) Emniyet kemeri uyarı lambası Hız sabitleme sistemi gösterge lambası* Devir göstergesis Aktif denge kontrolü (ASC) gösterge düğmesi Aktif denge kontrolü (ASC) KAPALI düğmesi ECO modu gösterge lambası* Otomatik Durdurma ve Çalıştırma (AS&G) gösterge lambası* Önden Çarpışmayı Hafifletme sistemi (FCM) göstergesi lambası * Otomatik Durdurma ve Çalıştırma (AS&G) gösterge lambası* Önden Çarpışmayı Hafifletme (FCM) sistemi OFF (Kapalı) göstergesi* Şeritten Ayrılma Uyarısı (LDW) lambası * Otomatik Uzun Far (AHB) uyarı lambası (sarı)* Park lambası gösterge lambası* Şeritten Ayrılma Uyarısı (LDW) lambası (yeşil) * Otomatik Uzun Far (AHB) uyarı lambası (yeşil)*

    Web sitede yeni - En popüler - Web Site haritası - Arama - © 2024 www.turkasegmenti.com 0.0049 -